lulis.webblogg.se

Jag heter Louise, 22år gammal, arbetssökande samt lätt virrig. Ett nytt kapitel i mitt liv har precis startat o som lätt kan göra en förvirrad. Men jag ska göra allt för att kämpa mig över tröskeln jag är i nu o sen ska de fan bara bli på mina villkor!

Dag 47

Publicerad 2013-05-27 06:53:34 i Allmänt,

Hemskt ledsen för den dåliga uppdateringen!
Men jag lovar, vi lever och vi har det bra!
Vi har haft fantastiska dagar i San Francisco med o träffa underbara människor från Argentina, till Holland och även uppe ifrån Canada.
Vi har firat min födelsedag, varit på utflykter, hamnat i galnaste festivalen och bara njutit för fulla muggar!
Med sorgsna miner lämnade vi San Francisco och tog oss till Washington där vi hamnade i Georgetown.
Vi blev positivt förvånade över hur vacker och mysig staden var! Knappt några hemlösa, inget buller alls, inte stökigt.
Utan rent, tryggt, vackert, mysigt och helt underbart!
Vi njöt av att gå vid gatorna i Georgetown för o besöka alla butiker som fanns där.
(äntligen har jag hittat mina två bikinin för iår!)
De andra dagarna åkte vi in mot centrum där vi besökte museum och fantastiska monument. Man blev både fachinerad och tog illa vid sig av all historik. Jag kände stor obehag när vi besökte Pentagon när vi fick se deras hedrande för de människor som gick bort under 9/11.
Dem hade skrivit årtal och namn på de alla oskyldiga människor som gick bort i det området. Hittade tre personer som var födda 1990 och den yngsta som dog hann bara bli 3år..
Fick även skjuts med polisbil till metron av en snäll soldat. Vi hade inte gjort något busigt alls, vi lovar! Han ville bara vara snäll o ge oss skjuts den lilla vägen!
Bestämde att vi skulle träffa honom på kvällen och det slutade i katastrof eftersom det visade sig att han va en redneck! Huga!!
Dagen därpå tog vi buss in mot spännande New York för en natt innan det var dags igen att ta sitt pick o pack för att ta sig vidare mot Niagarafallen! Vi var på den amerikanska sidan, men det var jätte vackert ändå!
Nu idag är vi tillbaka i New York som är våran slutstation innan det är dags att ta sig hem till Sverige igen.
Imorgon börjar verkligen spänningen med att se vad staden kan ha att bjuda på.
Jag ska starta den genom att utforska på egenhand hur man tar sig till "Human the Exhibition" museet som finns här för o sedan möta upp tjejerna efteråt!
Önska mig stort lycka till med o hitta för min tidigare erfarenhet av London och Barcelonas metron har ingen som helst betydelse här!

Dag 37

Publicerad 2013-05-17 20:18:45 i USA,

Har haft fantastiska dagar i San Francisco med att få besöka fantastiska platser o träffa underbara människor!
Bara nu igår så besökte vi nationalparken Yosemite Parc och den va helt magisk att gå i. Vi fick se fantastiska träd som var hur stora som helst, underbara berg o vackra vattenfall. Det var som att titta på ett vykort. USA har otroligt vackra landskap som man kan bara föreställer sig annars i sitt huvud.
Upptäckte för en liten stund sen att jag är nu 23år. En liten klump i halsen uppstod av att ja inte är där jag alltid annars har firat mina födelsedagar. Då ja alltid har varit med min familj o en öm moder som lagar fantastiska maträtter FULLA av kärlek!
Men nu är det mindre än en månad kvar tills jag är hemma igen i uppsala o jag vet att mina vänner kommer o göra allt för att få min dag perfekt.
Nu är det dags för lite sömn så att jag kan orka med min dag.
FÖR DE ÄR MIN FÖDELSEDAG IDAG!!!

Dag 33 Gatsby

Publicerad 2013-05-16 03:07:18 i Film o musik, USA,

Igår gick vi till en biograf några kvarter från hostlet o såg filmen Gatsby.
Den var riktigt bra! Hade hört att den skulle vara snarlik Moulin Rouge så mina förväntningar var skyhöga. Och så bra var den tyvärr inte. Men lätt värt o se!
Kommer lätt försöka köpa filmen när den kommer ut!
Musiken var helt fantastisk och man kunde inte bli annat än förälskad i Leonardo Dicaprio, än en gång!
Se den!!!

Dag 30

Publicerad 2013-05-12 06:33:13 i USA,

En månad har vi nu varit i USA och fort är verkligen ett ord som man kan använda i detta!
Vi lämnade tillbaka brunstiga bruntan (bilen) idag vilket va sorgligt.. Tvättade rent henne på en carwash igår kväll i mörkret, hade ingen större aning vad vi gjorde. Men ren blev hon o kämpigt o lämna henne va de!!
Kanske en önsketanke till födelsedagspresent..? Sådant önskar sig medelsvensken sig i 23års present.
Vi befinner oss nu i San Francisco där vi kommer att vara i 9 dagar till. Kommer kännas konstigt att stanna på ett o samma ställe så länge. Men det ska nog bli bra ändå! Mycke hemlösa ser man här vilket är jobbigt. Men på våra gata där vårt hostel ligger, finns det inte lika mycke vilket är skönare.
Vi bestämde oss bara för att gå runt lite idag o titta i affärer. Jag har hittat en ersättare till min gamla bikini på Victoria Secret! Nu är de bara underdelen kvar sen så är ja redo för sommaren!!
Dags o leta super Market för middagsplaneringen!

Dag 28

Publicerad 2013-05-10 08:34:30 i USA,

Efter att ha gått upp tidigt med min träningsvärk som sitter som en smäck runt mina lår,för att försöka ta oss till Heart Castle som finns i San Luis för andra gången. Så failade vi för att paret innan oss tog dem sista biljetterna! Så vi bestämde oss att fortsätta vår resa upp mot San Jose. Och då måste man självklart passera underbara Big Sur, Carmel och Monterey. Men för att vädret växlade en hel del o det var rätt klurigt o hitta platser o stanna på, så tog vi några få bilder så fort vi fick chansen, men sen var det bara o åka vidare igen.
Nu ikväll har vi ätit italienskt i San Jose och bor på ett mysigt hotell en natt, innan det är dags o röra oss vidare mot San Francisco!
Ska bli riktigt skönt att få stanna på en plats en längre stund för omväxlingens skull.

Dag 27, jag är fri

Publicerad 2013-05-08 21:10:08 i USA,

Har precis kommit tillbaka till hotellet efter att ha sprungit på en av San Luis vackra stränder som befinner sig precis vid hotellet.
Må att jag fortfarande är förkyld, men de är inget jag orkar ursäkta mig på längre. Jag sprang i lite mer än en timme, så åtminstone 5km måste ja ha joggat med lite pauser, eftersom ja annars klarar 5km på band i 30minuter hemma.
Jag fick en sån fantastisk känsla då jag gjorde det att jag verkligen är fri.
Jag är FRI!!
Jag är lycklig, känner inga större problem mer än saker som egentligen inte ens är värda o behöva bekymra sig för.
Jag kände mig så full av liv att ja va nära på att gråta av glädje!
Ja sprang o flåsade som ett as samtidigt som jag inte kunde sluta le. Alla ja mötte kunde se min glädje (och mitt roliga springsätt) så dem gav mig sina leenden tillbaka.
De som fattades va att ja gärna skulle ha velat lägga ut ett jätte vrål av glädje, som Ronja Rövardotter! Men dem skulle säkert ringa psyket om dem såg mig. Så de va bäst o låta bli.
Nu är de dags för sen frukost o fortsätta njuta av dagen

Dag 24

Publicerad 2013-05-06 17:23:42 i USA,

Vaknar och känner stor smärta i halsen. En av halsmandlarna har svullnat upp och det gör fruktansvärt ont att svälja. Så här har mina morgon o kvällsrutiner sett ut den senaste veckan. De är troligtvis så för att vi har AC på i bilen hela tiden. Samt är ja sjuk hela tiden med en riktig förkylning som nästan aldrig vill gå över!
Tror att den uppstår för att jag sover så lite om nätterna, men ändå vill inte min kropp stängas av även om ja lägger mig i tid. Försökte lyssna på lugn musik, svara på mail för att bli trött, försöka lite med avslappningsövningar. Men ingenting händer..
Några tips gott folk?

Dag 23

Publicerad 2013-05-05 19:06:18 i USA,

Efter dagar i Las Vegas med både gott o ont så va de dags för oss att röra oss vidare mot nästa station.
Så vi åkte mot Grand Canyon för att sova där en natt!
När vi väl va framme vid hotellet som tog ca 7 timmar o köra så bestämde ja o Paula oss för att försöka åka o se solnedgången. De skulle ta ca 1 1/2 att ta sig från hotellet till Grand Canyon, va skulle kunna gå på tok?
Jo, att när vi väl kommer fram så är de kolsvart o de finns inga lyktor alls som kan lysa upp. Så två besvikna tjejer fick sätta sig i bilen o försöka hitta tillbaka igen till hotellet. Lamporna på bilen är kassa i mörker btw, så man blev tvungen att åka rätt så långsamt mitt på vägen utfall man skulle möta på något djur. Och de gjorde vi hela tiden! Stora som små!
Väl hemma och efter ca två timmars sömn va de dags igen att ta sig dit för att hinna med en soluppgång.
Så i mörker åker vi tre ut i skogs o ser hur mycke Hjortar som helst!! Helt plötsligt stod dem vid diket o kollade på en. Sjukt läskigt.
Men vi kom precis i tid till soluppgången o det var helt majestätiskt.
Min första riktiga soluppgång någonsin som jag har fått uppleva, och den gör ja i Grand Canyon! Så himla vackert!
Vi kände dock efteråt att vi inte va helt färdiga med Las Vegas. Så vi bestämde oss att ta en natt till där!
Hotellet va ett riktigt nedköp till skillnad från de förra vi hade. Men de är bara en natt så ja hoppas på att kunna åka härifrån så fort som möjligt imorgon bitti!
Vi kände att de via viktigt o se en show här, vilket vi inte hann med förra gången.
Tyvärr hade vi helst velat gå på något typiskt Las Vegas som en Burlesqueshow! Men där va biljetterna skit så de blev Rock of ages istället. Och den drog igång hela publiken som fan!! Sjukt kul va de att få se den så.
Kunde även inte låta bli o avsluta sista kvällen med att dra i en enarmad bandit. Vågade inte göra så mycke annat!
Nu är de dags för mig o försöka sova för o orka med morgondagen. Har lite sömn ja skulle behöva ta igen.
Sov så gott!!!

Grattis pappa

Publicerad 2013-05-02 09:58:42 i Allmänt,

Måste även skriva att min kära pappa fyllde år nu den sista april så jag önskar att han fick en riktigt bra dag!
Att ni fick ändå helt okej väder fast oddsen inte riktigt va på er sida.
63 är inte dåligt de! Bara 40års skillnad mellan oss.
Jag ska försöka se till o hitta något extra fint till dig när jag kommer hem sen!
Ha det bäst pappa!

Dag 21

Publicerad 2013-05-02 09:53:30 i USA,

Tre veckor har nu gått sen vi kom till USA o de firar vi med att vara i Las Vegas!!
Det är en sån sjukt grym stad som ligger mitt ute i öknen. Va en sån tråkig körning med tanke på att de bara åkte rakt fram hela tiden. Tur att man har trevligt sällskap så att man kan hitta på tokiga saker under resans lopp.
Vi bor på hotellet Trump och vi ser hela The Strip framför oss!! Man tröttnar aldrig av att titta ut o se alla casino och häftiga skyltar. Det är helt magiskt!
Vi har mest bara försökt suga in atmosfären här genom att titta in snabbt i olika Casino, hänga vid våran pool, tittat i butikerna som finns här och lite på showerna som dem har utanför sina Casino. Vi hoppas på att kunna göra mer imorgon då de blir sista dagen innan vi måste köra vidare till nästa mål. Kan hända att vi kommer tillbaka hit igen efter Grand Canyon.
Hade verkligen varit jätte häftigt o se en show här! Men vi får se hur det blir med det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela